Kilde: Bygdebok for Sparbu og Ogndal, Kopperverka Ogndal, T. Aarholt.
Ole og Berit giftet seg i Skei kirke den 26. november 1772, så bryllupet måtte ha blitt holdt på Nedre Skjevlo. Ole og Berit flytter inn på Mokk i Ogndal. Ole hadde allerede fått bygsel på Mokk fra justitiarius Henrik Hornemann, som ble eier av Mokk i 1768. Mokk hadde visstnok stått ubebodd en tid før Ole og Berit flyttet inn og satte igang drift.
Det er litt uklart når de første skjerp på Mokk kom igang, men det er antatt omkring 1770, altså før Ole og Berit flytter inn på Mokk. Jens N. Schult (hytteskriver i Gaulstad koppergruver) skriver i sine memoarer:
«Da gaardbruksforstander Ole Schiefloe saae hvorledes der blev Malm udminered i Duermaalsklætten fik han lyst til at undersøge paa Søndre Side af samme, hvor han boede, og som han kaldte MockeField, og da han fandt omtrænt lige saadanne Malmanvisninger anmeldte han det for sin Principal, som da lod ham strax reise til Røraas og flere Værker, ja endog til Carl eller Gustafs Kobberverk i Jemtland for at erhverve sig Kundskaber om Bergverksdriften. Efter hjemkomsten begynte han altsaa at skierpe i 1766 paa adskillige Stæder, efter flere Undersøgelser blev Opmærksomheden allene anvendt paa 2de Stæder, hvoraf han kaldte det ene Haardstensgruben og det andre Blankstøten, hvor Malmgangen omtrænt forholdt sig som i Duermaalsklætten, Nyrevis indsprængt i Bergarten.»
Ole ble altså sendt utenbygds for å få opplæring i bergverkskunst. Hjemme på Mokk var han nok også mye opptatt med gruvedriften. Det må antas at gårdsdriften i stor grad ble overlatt til Berit.
Da gruvedriften gikk mot slutten i Ogndal omkring 1780, hadde nok Ole og Berit vurdert sin framtid på Mokk. Siden de var forpaktere på Mokk, og Berit satt med odel på heimgården, Øvre Sem i Sparbu, var tanken om å flytte til Sparbu ganske nærliggende.
I slutten av april 1782 legger de ut på flytteferd fra Mokk på skareføre over fjellet til Sparbu.
Flytteferden over fjellet er beskrevet et annet sted på portalen.